Tapis

Tapis vloeren

Tapis valt onder de noemer van parket. Het zijn dun geschaafde planken die verlijmd worden op een spaanplaat of eiken mozaïek ondervloer. Omdat de planken geen mes en groef verbinding hebben worden de planken via de bovenzijde aan de ondervloer genageld. Het resultaat is een ambachtelijke, werkingsarme vloer met een solide loopgeluid. 

Tapis planken zijn ongeveer 6, 9 of 10 mm dik en in diverse houtsoorten, sorteringen, patronen en formaten verkrijgbaar. Tapis kan in stroken gelegd worden of in patroon. Het bekendste patroon is de

visgraat maar er is ook een Visgraat, Blokpatroon, Hongaarse punt, WeensePunt, vlecht- en Zelf ontworpen patronen zijn ook mogelijk.

Bewerking van tapis hout

De planken kunnen nog extra bewerkingen

 ondergaan. Zo kunnen de planken verouderd worden om een extra grove, oude look te krijgen.

Ook kunnen de planken gerookt worden. Met roken wordt het hout gekleurd met Ammoniak. De plank krijgt een licht bruine kleur. Deze kleur in combinatie met een kleur olie geeft weer hele andere effecten. 

Tevens is de plank kleur vast en zal het hout niet verkleuren. 

Tapis parket vloer op Vloerverwarming

Tapis parket vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. De tapis vloeren worden verlijmd en genageld op een mozaïek parketvloer van 8 mm dikte. Deze wordt verlijmd met 2 componentenlijm. De dikte van de vloeren zorgt ervoor dat het rendement van de vloerverwarming behouden blijft.

Voordelen van Tapis vloeren: 

Nadelen van Tapis parket:

Wij staan garant voor het leveren van de beste Kwaliteiten tapis, de juiste service en zeer aantrekkelijke prijzen.

Tapis parket randafwerking

Kenmerkend voor tapis vloeren in patroon is de randafwerking. Doordat de vloer nagenoeg niet meer werkt kan de vloer afgewerkt worden met een band en/of bies. De bies wordt vaak in een contrasterende kleur gelegd. Het hout wat hiervoor gebruikt wordt is bijvoorbeeld, noten, wenge, maple en beuken.

Leggen van Tapis vloeren

Het leggen van een tapis vloer is een

 echte ambacht. Weliswaar wordt de vloer niet meer 

met de hamer vastgespijkerd maar het vergt 

een grote vakbekwaamheid om de vloer

 strak te leggen. Het leggen van de vloer

 is erg arbeidsintensief en dat geldt 

zeker voor de patronen.

 

Tapis parketvloer op uw verdieping (met of zonder 10dB ondervloer)

Empire parketvloeren heeft veel ervaring met het plaatsen van Tapis en Bourgogne parketvloeren op verdiepingen. Op verdiepingen is het van belang dat er gekeken wordt naar de situatie en of er een 10dB ondervloer dient te worden aangebracht. Wanneer dit vereist is zal er gebruikt gemaakt moeten worden van een Parpax of TS floor ondervloer.